Wanita Bijak Selalunya ‘Single’, Kajian Buktikan Mereka Cari Pasangan Yang Setaraf

0
211
Gambar : Elite Daily

Jadi untuk mendapatkan jawapan yang lebih jelas, para penyelidik dari Yale University telah mengkaji 150 orang yang terdiri dari warga negara Amerika Syarikat dan Israel. Keputusan mendapati bahawa 90% daripada mereka masih belum berkahwin manakala 81% daripadanya memiliki Ijazah Sarjana Muda dari universiti.

Marcia Inhorn yang merupakan seorang Profesor Antropologi di Universiti Yale menjelaskan bahawa terdapat jurang yang besar tentang jumlah pelajar lelaki di institusi pengajian tinggi.

“Dengan kata lain, universiti mahupun institusi pendidikan menghasilkan terlalu ramai graduan wanita berbanding lelaki.”

Profesor Marcia c. Inhorn
Malah, Profesor Inhorn juga menjelaskan bahawa kajian yang dilakukan sebelum ini dikaitkan dengan kesuburan wanita. Beliau mengatakann, isu ini banyak disalah tafsirkan oleh masyarakat. Orang ramai lebih cenderung menganggap wanita berpendidikan dan berkerjaya sebagai seorang yang mementingkan diri.

Sumber : Harpers Bazaar & Indipendent.co.uk 

===============================


 

Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

MNY HOMESTAY JITRA
0124467777
wasap.my/60124467777
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra, Homestay Kolam, Homestay murah di Jitra, Jitra Homestay, Pool Homestay, Homestay Kolam renang Jitra, Homestay UUM, Homestay Changlun, Homestay Polimas, Homestay Tasik Darulaman, Bukit Kayu Hitam, Thailand, Makan sedap di Kedah, Kedai makan Viral di Kedah, Tempat makan best di Kedah, Makan murah di Kedah, Tempat makan di Kedah, Home2stay, Hom2stay

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda disini